13:29 Поради батькам | |
Застуда чи грип? Біль у горлі, закладений ніс, кашель та невимовне бажання заховатися під ковдру зазвичай супроводжується запитанням навколишніх: "Це в тебе грип чи просто застуда?". Самому цікаво. Але ж одне так схоже на інше... Грип можна відрізнити від гострого респіраторного захворювання (ГРЗ) за такими симптомами: 1) Початок - завжди гострий. Хворі, здебільшого, можуть назвати навіть годину, коли відчули, що захворіли. 2) Лихоманка, висока температура тримається три-чотири дні. 3) Швидко наростають симптоми інтоксикації: озноб, рясне потовиділення, сильний головний біль у лобово-скроневій ділянці, біль під час руху очних яблук, світлобоязнь, запаморочення, ломота у м'язах і суглобах. 4) Зазвичай не буває сильного нежиттю, інколи трохи закладений ніс на другий день хвороби. 5) На другу добу хвороби часто виникає болісний кашель, біль по ходу трахеї, що з'являється унаслідок подразнення слизової оболонки. 6) Чхання буває рідко. 7) Досить частий симптом - почервоніння слизової оболонки очей. При захворюванні на грип і ГРЗ, у першу чергу, потрібно звернутися до лікаря. На додаток до призначених лікарем засобів можна використати народні методи лікування, які підвищують імунітет і сприяють легшому перебігу хвороби. Напій із шипшини. Сухі ягоди шипшини потовкти. На 1 л. холодної води використовують 5 ст. ложок ягід. Поставити на вогонь, прокип'ятити 10 хв. Настояти, закутавши на 8-10 годин, процідити. Пити зранку по 1 склянці кожних 2-3 години протягом доби. Можна вживати з медом, варенням, цукром. Бажано пити відвар шипшини протягом тижня, поступово зменшуючи кількість прийомів. Липа з калиною. Приготувати суміш, використовуючи таке співвідношення: квіти липи - одна частина, плоди калини - одна частина. Дві столові ложки суміші розвести двома склянками окропу. Кипятити 5-10 хв., процідити. Пити гарячим на ніч по 1-2 чашки. Малина звичайна. Сік малини з цукром - добрий освіжаючий напій при високій температурі. Настій сухих плодів готують так: 1 ст. ложку плодів заварити склянкою окропу, настояти 20 хв. Пити по склянці гарячого настою двічи на день. Асорті з медом. Одну столову ложку меду, шипшини, малини та смородини залити 100 мл. окропу. Витримати 15 хв. Пити тричі на день по півсклянки перед їдою. Чорна редька. Нарізати сиру редьку дуже тонкими скибочками і посипати їх цукром. Солодкий сік, що з'явиться, вживати по 1 ст. ложці щогодини. Використовується при кашлі.
| |
|
Всього коментарів: 1 | ||
| ||